Sensitiviteit
een vloek en een zegen
Lees verder

Sensitiviteit: een vloek en een zegen

Uit het niets kreeg ik opeens hoofdpijn of heftige buikpijn.

Ik wist precies welke collega zich boos of verdrietig voelde als ik op mijn werk aan kwam.

Van sommige dingen wist ik dat die stonden te gebeuren, ik wist het gewoon. Als ik in de trein zat en stil was kon ik de gedachten van mensen horen.

Er kwam heel veel informatie kwam mijn systeem binnen. Wat vermoeiend. Ik had geen idee wat ik er mee moest. Ook in de nacht had ik weinig rust want ik droomde vaak erg helder. Deze dromen ‘verwerkte’ ik overdag. Het was veel, te veel.

Wat als kind nog niet kon, lukte wel toen ik ouder werd en op mezelf ging wonen. Ik zocht rust in een glaasje wijn elke avond, het liefst met een sigaretje erbij. En meestal was het wel meer dan één glaasje. Door mezelf te verdoven hoefde ik niet alles meer te voelen. Tenminste, dat was het idee.

 

What you persist, exists

Natuurlijk wist ik wel dat mijn aanpak niet heel duurzaam en gezond was. Ik was iets aan het wegdrukken wat duidelijk bij mij hoort. Door mezelf als ‘hoogsensitief persoon’ te labelen voelde ik me een tijdje erg bijzonder en kon ik lekker rond dwarrelen in mijn slachtofferschap.


‘Ik kan er niets aan doen dat ik me moe voel, ik voel nou eenmaal alles. Ja, natuurlijk zou ik willen dat het anders was, maar ja, ik ben zo speciaal, dat hoort nu eenmaal bij mij.’

 

Na een paar maanden… oké na een paar jaar… kwam ik erachter dat ik, ook op deze manier, nog steeds geen eigenaarschap nam over mijn gevoeligheid. Dezelfde medaille maar de andere kant. Dat kon anders. Ik zocht coaches en lichaamstherapeuten op die mij konden helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gevoeligheid.

Met name mijn opleiding en ervaring met systemisch werk, lichaamswerk en energetisch waarnemen heeft mij erg geholpen om beter onderscheid te maken tussen mijn energie en die van een ander. Om bewust te worden van het subtiele verschil en aanwezig te zijn als space holder in plaats van verdwijnen in de energie van de ander.

Inmiddels zet ik mijn gevoeligheid en mediamieke gaven in tijdens de retraites en sessies die ik faciliteer. Ik kan meevoelen, aanvoelen, meekijken en afstemmen op heel veel verschillende lagen. Mensen met wie ik werk voelen zich hierdoor gezien en erkent. Een fijn gevoel als je bezig bent met je persoonlijke groei en spirituele heling.

Hoge gevoeligheid vraagt elke dag weer om bewustzijn. Het is namelijk niet zo dat ik nooit meer iets oppik. Ik krijg nog steeds kippenvel als er iets gebeurt of wordt gezegd dat klopt. Ik begrijp de signalen beter. Ik durf erop te vertrouwen. En ik ben ervan overtuigt dat iedereen (hoog) sensitief is. De vraag is alleen, hoe ga je er mee om:

Is jouw sensitiviteit een vloek of een zegen?

 

Wil jij hier mee aan de slag?
Dan is de training Master Your Energy, De 7 poorten naar je ware potentieel écht iets voor jou. Sandra Baaijens en ik hebben deze training speciaal ontwikkeld voor sensitieve personen die bekend zijn met energiewerk en al stappen hebben gezet in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Speciaal voor hen die de moed voelen om de volgende stap te nemen. En dat is nodig want we gaan diep. Het wordt een intensieve innerlijke reis waar je jouw schaduwkanten aankijkt en verborgen schatten zal vinden. Op naar een vrij en authentiek leven in overvloed.

We starten in maart 2024. Schrijf je nu in en ontvang een early bird korting!!

Terug

Training Thuiskomen bij jezelf

Start 8 maart 2024 (duur 8 dagen)Nederland en Spanje€2.495 EARLY BIRD PRIJS TOT 26 JANUARI (I.P.V. €2.695)
Reis mee door jouw energieveld en ontdek de verborgen schatten. Ontdek jouw aura laag voor laag zodat je je met jezelf kan verbinden op een diepe laag. Ervaar jouw kracht en heel oude pijn. Kom thuis bij jezelf.

Ben jij klaar om jouw eigen grootsheid ruimte te geven? Wil jij jouw essentie volledig belichamen? Wil jij leren hoe jij jouw sensitiviteit in kan zetten? Wacht dan niet langer en neem deel aan deze bijzondere innerlijke reis door jouw energieveld.

Meer informatie

Aanbod Spirituele Retraites en Trainingen